Kategorija: Naučni klub Kanjiža, Održane aktivnosti

Fizika na izvol’te

Projekat Fizika na izvol’te za cilj ima popularizaciju naučnog metoda kroz primere iz oblasti fizike. Radionice su prvenstveno namenjene zainteresovanim učenicima srednjih škola koji će u okviru timova sprovoditi eksperimentalna istraživanja zadatih fizičkih fenomena. Zadaci će biti otvorenog tipa, sa mogućnošću više različitih pristupa i za koje će oprema biti lako dostupna. Unutar timova učenici će funkcionisati kao naučna grupa: zajednički će osmisliti i izvesti eksperimente, diskutovati rezultate i unapređivati aparaturu. Potom, timovi će međusobno upoređivati i tumačiti rezultate koje su dobili koristeći različite metode, simulirajući time širu naučnu zajednicu i način na koji se rezultati preispituju i stavljaju u širi naučni kontekst.

Želimo da omogućimo učenicima drugačiji vid učenja fizike ali i direktan uvid u metodologiju naučnog istraživanja. S druge strane, kroz zajedničku diskusiju učenici će razvijati kritičko mišljenje i učiti kako da stukturišu svoja izlaganja.

Ukoliko znate zainteresovane srednjoškolce kojima bi se ovaj projekat mogao svideti, uputite ih na naš prijavni formular: https://goo.gl/7vwvqf ili našu Facebook stranu https://www.facebook.com/fizikanaizvolte/

Takođe, ukoliko ste Vi zainteresovani da postanete deo projekta, da diskutujete sa nama o daljem unapređenju i razvoju ovog projekta, molimo vas da nam se javite na fizikanaizvolte@gmail.com. U narednom periodu organizovaćemo i uvodne radionice i za sve zainteresovane nastavnike fizike i voleli bismo da Vas upoznamo tom prilikom. Da bismo isplanirali dobro datum i vreme, molimo vas da nam se javite na ovu mejl adresu fizikanaizvolte@gmail.com ili nas zapratite na našoj facebook strani Fizika na izvol’te (https://www.facebook.com/fizikanaizvolte/) i sajtu fizikanaizvolte.wixsite.com/radionice

Prva radionica u Kanjiži održaće se u naučnom klubu, u Centru za stručno usavršavanje u petak 9.6.2017. godine sa početkom u 17:00 časova. Naredne četiri radionice odigraće se u sledećim terminima:

Subota 10.6.2017. sa početkom u 11:00 časova.

Petak 16.6.2017. sa početkom u 17:00 časova.

Subota 17.6.2017. sa početkom u 11:00 časova.

Subota 17.6.2017. sa početkom u 17:00 časova.

Srdačan pozdrav,

Tim iza projekta Fizika na izvol’te