Akkreditált képzés

(kat. szám: 1119, K1, P:1, 8 pont/1 nap)  

2019. április 13.

A képzés kezdete: 09:00 óra

Magyarkanizsa, Fő tér 9.   

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs címen vagy személyesen a 874 733 telefonszámon, 2019. április 8-ig.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő 

A képzés nyelve: magyar

Szerzők és előadók: dr Arpad Bordaš – profesor fizike – Gimnazija za talentovane učenike sa domom učenika „Bolјai“, Senta i Zoltan Sepeši – školski psiholog – PTSC „Besedeš Jožef“, Kanjiža – profesor psihologije – Gimnazija za talentovane učenike sa domom učenika „Bolјai“, Senta

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža, 13. 04. 2019. godine organizuje akreditovani seminar sa cilјem da upozna učesnike sa uzrocima klimatskih promena koje su se dešavale u toku Zemlјine istorije, kao i mogućim promenama koje se očekuju do kraja 21. veka. Program takođe želi da ukaže na važnost klimatski svesnog osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja.

Cilјna grupa: általános iskolai osztály- és tantárgypedagógusok, középiskolai tanárok, gimnáziumi tantárgypedagógusok, általános műveltségi tantárgyak oktatói –szakközépiskola, szaktantárgyak oktatói – szakközépiskola, felnőttoktatók, választott és fakultatív tantárgyak oktatói.

Cilјevi: Pored upoznavanja učesnika sa uzrocima globalnih promenama u toku istorije i objašnjenja procesa u sistemu atmosfera-okean-litosfera cilј programa je da upozna učesnike sa očekivanim lokalnim klimatskim promenama i njihovim uticajem na prirodnu sredinu i društvene tokove. Takođe nam je cilј da ukažemo na važnost nauke i naučnih dostignuća u planiranju održivog ekonomskog razvoja u budućnosti.

Témák: Sitem atmosfera-okean-litosfera; Uticaj gasova staklene bašte na klimatske promene; Paleoklimatske promene; Urbana klima; Analiza klimatskih scenarija za 21. vek;  Obnovlјivi izvori energije i njihova primena; Društveno-ekonomski aspekti klimatskih promena.

Categories: Képzések

hu_HUMagyar