Kategorija: Održane aktivnosti

Raspisan je Javni poziv za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke za 2017. godinu.

Јавни позив за подношење пројеката отворен је у периоду од 24. марта до 19. априла 2017. године.

Центар за промоцију науке упутио је свим научним, научно-стручним друштвима, школама, центрима за стручно усавршавање, удружењима и другим организацијама, као и појединцима Јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2017. години.

Као и претходних година, заинтересовани могу да поднесу своје пријаве и конкуришу за финансијску подршку коју додељује Центар за промоцију науке. У складу са овогодишњим буџетом Центра, а по одлуци Управног одбора, укупна расположива средства издвојена за ову намену су ове године виша у односу на претходну и износе 7.670.000,00 динара.

Циљеви Јавног позива су усклађени са Предлогом програма промоције науке у Републици Србији 2017-2020. Иначе, ове године пројекат је могуће пријавити у оквиру једне од пет категорија:

  1. Пројекти промоције науке у научним клубовима,
  2. Пројекти промоције науке са обухватом до 10.000 грађана,
  3. Пројекти промоције науке са обухватом преко 10.000 грађана,
  4. Идејна решења за интерактивне експонате у парковима науке и
  5. Пројекти израде експоната који ће се реализовати у парковима науке.

Јавни позив за подношење пројеката у прве четири категорије отворен је у периоду од 24.3.2017. (у 12 часова) до 19.04.2017. године (у 15. часова). Јавни позив за Категорију 5 се спроводи пошто буду изабрана идејна решења из Категорије 4.

Пријављивање на Јавни позив врши се искључиво електронским путем. Центар за промоцију науке је унапредио електронско пријављивање, а свим корисницима је на располагању и детаљно упутство.

Opširnije
Pravilnik o javnom pozivu