Kategorija: Megtartott képzések

A követelményszintek megvalósítása az oktatási folyamatban, 2016. október

Akkreditált képzés

(kat. szám: 144, K1, P: 1, 8 pont/1 nap)

2016. október

Magyarkanizsa, Fő tér 9. (a Regionális Központ új épülete)

A képzés kezdete:  10:00 óra  

 

Szerzők és előadók: Stevanović Bojana, a belgrádi Kosta Abrašević Általános iskola történelemtanára és Anđelković Saša, a belgrádi Zmaj Jova Jovanović Általános Iskola történelemtanára

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ társadalomtudományi tantárgyakkal kapcsolatos akkreditált képzést szervez, melynek célja a pedagógusok szakmai kapacitásainak erősítése, különös tekintettel a történelem tantárgyra vonatkozó oktatási követelményszintek alkalmazására és értékelésére.

Célcsoport: általános iskolai tantárgypedagógus, gimnáziumi tantárgypedagógus, műveltségi tantárgyakat oktató szakközépiskolai tanár, iskolai szakmunkatárs.

Általános célok: Az oktató-nevelő tevékenység, valamint a tanulás és a tanulás kimenetele minőségének fejlesztése és biztosítása. A pedagógusok szakmai kapacitásainak erősítése, különös tekintettel a történelem tantárgyra vonatkozó oktatási követelményszintek alkalmazására és értékelésére.

Specifikus célok: A tanárok ismereteinek bővítése a követelményszintek alkalmazásával összeállított tesztfeladatok fajtáival és jellegzeteségeivel, valamint a tesztek összeállításával kapcsolatban; A kívánt tanulmányi előmenetel megvalósulásának ellenőrzésével és a tanulás hatékonyságának értékelésével kapcsolatban; A tanulók előmenetelének értékeléséből nyert eredmények alapján történő intézkedésekkel kapcsolatban a munka színvonalának javítása, a hiányosságok és mulasztások felismerése, valamint a megfelelő módszerek és eszközök megválasztása céljából, az oktató folyamat fejlesztése érdekében.

A program témái: A követelményszintek megvalósítása folyamán jelentkező nehészségek; A követelményszintek előmozdításának módszerei (a tartalom, módszerek, munkaformák és tanítási eszközök kiválasztása); A tanítási óra megszervezése (óravázlatok megírása); A követelményszintek megvalósulásának ellenőrzése (feladatok készítése); Értékelés az eredmények alapján, óravázlatok felülvizsgálata, ellenőrzése.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen, a 024/874 733 telefon/fax számon, 2016. május 20-ig lehet.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő                                                    

A képzés nyelve: szerb