Kategorija: Megtartott képzések

A színvonalas oktatási intézmények felé vezető úton, 2018.08.28.

Akkreditált képzés

 (kat. szám: 952, K4, P:1, 8 pont/1 nap)

2018. augusztus 28. (kedd)

Magyarkanizsa, Fő tér 9.

A képzés kezdete:  09:00 óra  

 

Szerzők és előadók:  Varjú Potrebić Tatjana – okleveles mester tanító, a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ igazgatója és Telek Krisztina – okleveles pszichológus, a magyarkanizsai Szociális Központ igazgatója

 

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált továbbképzést szervez, melynek célja a pedagógusok felkészítése az intézmények működtetési folyamataiban való önálló szerepvállalásra.

Célcsoport: általános iskolai osztálytanítók, tantárgypedagógusok, gimnáziumi tanárok, középiskolai általános műveltségi és szaktantárgyat oktató tanárok, szakközépiskolai általános műveltségi tantárgyakat és szaktantárgyakat oktató szaktanárok, fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek számára fenntartott iskolák tanárai, felnőttképző iskolák tanárai, középfokú művészeti iskolákban (zene, balett képzőművészet) általános műveltségi tantárgyakat oktató tanárok, alapfokú és középfokú művészeti iskolák (zene, balett képzőművészet) szaktanárai, választható és fakultatív tantárgyakat oktató tanárok, iskoláskor előtti intézmény nevelői, egészségügyi nővér-nevelő, diákkotthoni nevelő, iskoláskor előtti intézmény szakmunkatársa, iskolai szakmunkatárs, munkatárs (pedagógiai és andragógiai asszisztens és segédtanár), igazgató/igazgatói asszisztens.

Célok: A pedagógus aktív szerepvállalásának jelentősége az oktatási intézmény minőségének biztosításában. A hatályban lévő jogszabályok és előírások ismertetése. Minőségbiztosítás az oktatási intézmények működtetési folyamatában. A pedagógusok felkészítése, hogy önállóan vállaljanak szerepet az intézmény oktatói-nevelői arculatának kialakításában.

Témák: 1. Oktatási és nevelési intézmények Szerbiában és a világban 2. A törvények és előírások között 3. Oktatási és nevelési intézmények lehetőségei – a munka megszervezése 4. Csapatok és bizottságok 5. Együttműködés a tanulókkal és a szülőkkel 6. Kommunikáció a közösség szereplőivel 7. Szakmai továbbképzés és annak jelentősége és kapcsolata az intézmény minőségével.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen, a 024/874 733 telefon/fax számon, 2018. augusztus 15-éig lehet.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő                                                       

A képzés nyelve: magyar/ szerb