Kategorija: Megtartott képzések

Az égig érő fa – mesés világának a feldolgozása korrelációban, 2018.09.29.

Akkreditált képzés

(kat. szám: 1129, K2, P:1, 8 pont/1 nap)

2018.szeptember 29. (szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9.

A képzés kezdete: 09.00 óra  

 

Szerzők és előadók: Csonti Melinda, Csonti Ernő

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált továbbképzést szervez 2018. szeptember 29-én óvónők, osztálytanítók és szaktanárok számára, melynek célja a korreláció alkalmazása a tanításban.

Célcsoport: óvónők, tanítók, tanárok az általános- és középiskolában, speciális iskolában tanító tanítók és tanárok, szabadon választott és fakultatív tantárgyakat tanító tanítók és tanárok, osztályfőnökök az általános- és középiskolában, diákotthonban tanítók, művészeti iskolában tanító tanárok, szakmunkatársak az óvodában és az általános- és középiskolában, felnőttoktatásban tanítók.

Célok: A képzésen a pedagógus egy gyakorlati példát kap a kezébe, hogy egy témát hogyan lehet körbejárni. A téma több tantárgyon keresztül való megközelítése és ezek egymásra építése a tanításban. Eljutva így egy komplex, egész kép megalkotásához az égig érő fáról a tanárnak és diáknak egyaránt. Az életfa szintjeinek megismerése és a világok közötti út felfedezése az életünkben. A szintek lakóinak és tulajdonságaiknak a megértése. Az életfa szimbolikájának a megismertetése. A saját égig érő fánk megalkotása mesében, rajzban, játékban, dalban. Önmagunk és gyermekeink jobb megismerése a mesék által.

Témák: Az égig érő fa és variációi a népmesékben; A fa szintjeinek a bemutatása; A fa szerepe a népmesékben; Fa az életünkben: népművészetünkben, meséinkben, tárgyainkban, népzenénkben, a razokon, a természetben, a környezetvédelemben…,; Közös mese születése; Kvíz-játék; Csoportmunkában farajz készítése; Pólódíszítés életfa mintával; Házi feladat: az életfa feldolgozása a tanításban és arról egy óravázlat, vagy rajz, vagy kép küldése.

A résztvevők egy pólót hozzanak magukkal, amelyre rajzolni lehet.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen, a 024/874 733 telefon/fax számon, 2018. szeptember 24-éig lehet.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő                                                      

A képzés nyelve: magyar