Kategorija: Megtartott képzések

Az elfogadás útján – a sajátos nevelési igényű gyermekek elfogadása az óvodában, az iskolában és a mindennapi életben, 2018.10.13.

Akkreditált képzés

(kat. szám: 1126, K3, P:4, 8 pont/1 nap)

2018. október 13. (szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9.

A képzés kezdete: 09.00 óra  

 

Szerzők és előadók: Fehér Anikó – gyógypedagógus, origofrenológus, Mácsai Mónika és Cseszkó Mónika – óvónők

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált továbbképzést szervez 2018. október 13-án óvónők, osztálytanítók,  szaktanárok és szakmunkatársak számára, melynek célja megismertetni a résztvevőket a fogyatékosságokkal, a sajátos nevelési igényű gyermekek jellemzőivel, az elfogadás és a kommunikáció megkönnyítése érdekében.

Célcsoport: óvónők, tanítók, tanárok az általános- és középiskolában, speciális iskolában tanító tanítók és tanárok, szabadon választott és fakultatív tantárgyakat tanító tanítók és tanárok, osztályfőnökök az általános- és középiskolában, diákotthonban tanítók, művészeti iskolában tanító tanárok, szakmunkatársak az óvodában és az általános- és középiskolában, egészségügyi nővérek az óvodában.

Célok: A résztvevők megismertetése a sajátos nevelési igényű gyermekek tanulási és viselkedésbeli jellemzőivel, kommunikációs sajátosságaikkal. Felfrissíteni és rendszerezni a résztvevők ismereteit a fogyatékosságokról. Sajátélményű műhelymunka által a pedagógusok elfogadó attitűdjét fejleszteni és erősíteni. Szakirodalom átadása, mely a saját oktató nevelői munkában segédeszközként szolgál. Képessé tenni a résztvevőket egy innovatív osztályfőnöki óra megtartására a fogyatékosságok elfogadása témakörében. 

Témák: A téma felvezetése. Topi pingvin (amikor a gyermek más, mint a többiek). Tanulási zavar és a fogyatékosságok típusai, a mozgássérült, a látássérült, a hallássérült személy, nyelv- és beszédfejlődési zavarok, autizmus, az értelmi fogyatékos ember. A sajátos nevelési igényű személyek kommunikációja. Inklúzió a gyakorlatban – Együtt az inklúzióért program, Vöröskereszt Magyarkanizsa.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen, a 024/874 733 telefon/fax számon, 2018. október 8-áig lehet.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő                                                      

A képzés nyelve: magyar