Kategorija: Megtartott képzések

Képzés: „A játék és dramatizáció a szerb mint nem anyanyelv és az idegen nyelvek oktatásában“, 2017.05.06.

 Akkreditált képzés

(kat. szám: 848, K1, P: 1, 8 pont – 1 napos képzés)  

2017. május 6. (szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9.

A képzés kezdete: 08:00 óra  

 

Szerzők és előadók: Sonja Adžić és Andrea Vidović – osztálytanítók

Tisztel igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált képzést szervez, melynek célja a résztvevők felkészítése a nyelvi játékok használatára és a dramatizációk írására, amelyek segítik a nyelvtani tanítási egységek feldolgozását.

Célcsoport:  tantárgytanító tanár – általános iskola

Általános célok: A résztvevők felkészítése a nyelvi játékok használatára és a dramatizációk írására, a melyek segítik a nyelvtani tanítási egységek feldolgozását.

Specifikus célok:  A játék, mint módszer bemutatása és a játék hatása a gyerekek motivációjára. Konkrét játékok bemutatása és új játékok írása dramatizáció módszerrel. A résztvevők felkészítése a játékok használására a tanításban. A játék, mint módszertani eszköz használata a tanításban.

Témák: a tanulók motivációja;  aktuális kérdések és problémák a szerb mint környezetnyelv tanításában; nyelvtani tanítási egységek összekötése 1-8-ik osztályig egy egységbe;  szótárak használata 3-8-ik osztályig;

dramatizáció a tanításban;  szerepjáték-karakterlapok; a passzív szókincs aktiválására való játékok; példák a tanításból.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen a 874 733 telefon/fax számon, 2017. május 3-áig lehet.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő                              

A képzés nyelve: magyar/szerb