Kategorija: Megtartott képzések

Képzés: A mesében rejlő nevelési lehetőségek az óvodás kortól a felnőtté válásig, 2017.02.24-25.

Akkreditált képzés

(kat. szám: 910, K3, P:1, 16 pont/2 nap)

2017. február 24-25. (péntek – szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9.

A képzés kezdete:  péntek: 15.00, szombat: 08.00 óra  

 

Szerzők és előadók: Csonti Melinda, Csonti Ernő, Szarvák Anikó

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált továbbképzést szervez 2017. február 24-25-én óvónők, osztálytanítók és szaktanárok számára, melynek célja alkalmat teremteni a pedagógusok számára, hogy ismét felismerjék és elsajátítsák a mesékben rejlő ősi nevelési tudást és lehetőségeket.

Célcsoport: óvónők, tanítók, tanárok az általános- és középiskolában, speciális iskolában tanító tanítók és tanárok, és szabadon választott és fakultatív tantárgyakat tanító tanítók és tanárok, osztályfőnökök az általános- és középiskolában.

Célok: megismerjék, hogy a mesével hogyan lehet nevelni, megismerjék a mesék szimbólumait, megismerjék, hogy melyik mesével mit lehet nevelni.

Témák: Régen hogyan neveltek a népmesével? A népmesei szereplők viselkedésének a bemutatása. Egy konkrét mesén keresztül hogyan nevelhetünk emberségre, becsületre, kitartásra…? Játék csoportmunkában. A népmesék elemzése a nevelés szempontjából. Hagyományos külföldi meseírók meséinek elemzése nevelési szemszögből: Andersen mesék elemzése a nevelés szemszögéből, Grimm mesék elemzése a nevelés szemszögéből. Modern mesék nevelési lehetőségei: mai magyar írók meséin keresztül való nevelési lehetőségek, mai külföldi meseírók meséin keresztüli nevelési lehetőségek. Házi feladatok: Hogyan nevelhetünk mesével?

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen, a 024/874 733 telefon/fax számon, 2017. február 17-éig lehet.

A képzés ára: 3.500,00 dinár/résztvevő                                                      

A képzés nyelve: magyar