Kategorija: Megtartott képzések

Képzés: Hogyan használjuk a számítógépes programokat matematikai problémák megoldásában?  Alkalmazzuk a GeoGebrát!, 2016.11.4-5.

Akkreditált képzés

(kat. szám: 846, K1, P:1, 16 pont/2 nap)

2016. november 4-5. (péntek – szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9.

A képzés kezdete:  péntek: 14.00

                                szombat: 08:00 óra  

 

Szerzők és előadók:  Ripcó Sipos Elvira ,matematikatanár, geometria szaktanár, Zentai Gimnázium; Nagy Szilvia, matematikatanár, Zentai Gimnázium; Zavargó Zsuzsanna, matematikatanár, Bolyai Gimnázium, Zenta.

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ kétnapos akkreditált továbbképzést szervez matematikatanárok számára.

Célcsoport: általános iskolai, gimnáziumi és szakközépiskolai matematikatanárok

Célok: A továbbképzés célja elsősorban felkészíteni a résztvevő tanárokat a tehetséges tanulók, a különleges képességű tanulók felismerésére, az oktatási módszerek tárházának kiszélesítésére. Másodsorban a geometriai dinamikus szerkesztőprogramok, mint vizualizációs eszközök alkalmazásának fejlesztése, “bevethetősége”, és probléma-megoldási feladatokban a felhasználás lehetősége, a számítógép optimális alkalmazási részaránya a tanítási órán.

Témák:  Matematikai és geometriai alapfogalmak és a GeoGebra szoftver beépített funkciói. Geometriai és algebrai ablak. Háromszög nevezetes pontjai és vonalai.  Vizualizáció a számítógépen, Izometrikus transzformációk alkalmazása nehezebb problémákban, Hasonlósági leképezések, Feladatok és alkalmazások, Inverzió, Trigonometrikus függvények kivizsgálása, ábrázolása, Exponenciális függvények, Logaritmus függvények, Analitikus geometria: egyenes, kör, másodfokú görbék (parabola, ellipszis, hiperbola). Nevezetes geometriai tételek (Ceva, Menelaosz, Stuart). HTML export. Képek exportálása GeoGebra felületre

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen, a 024/874 733 telefon/fax számon, 2016. október 31-ig lehet.

A képzés ára: 4.000,00 dinár/résztvevő                                                      

A képzés nyelve: magyar