Kategorija: Megtartott képzések

Képzés: Kincsestár a szociális kompetencia fejlesztéséhez, különös tekintettel a sajátos nevelési igényű gyerekekre, 2017.03.18.

Akkreditált képzés

(kat. szám: 933, K3, P: 4., 8 pont – 1 napos képzés)  

2017. március 18. (szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9.

A képzés kezdete: 08:00 óra  

Szerzők és előadók: Gordos Szilvia- gyógypedagógus, Vidović Andrea – osztálytanító

Tisztel igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált képzést szervez, melynek célja a résztvevők megismertetése a szociális kompetencia fejlesztésére alkalmazható játékok szerepével.

Célcsoport: általános iskolai osztálytanítók, tantárgypedagógusok, fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek iskoláinak tanítói és tanárai, óvónők, egészségügyi nővér-nevelők, iskoláskor előtti intézmény szakmunkatársai, iskolai szakmunkatársak, pedagógiai/andragógiai szakmunkatársak.

Általános célok: a résztvevők megismertetése a szociális kompetencia fejlesztésére alkalmazható játékokkal

Specifikus célok:  a résztvevők megismertetése a szociális kompetencia fogalmával, tartalmával és összetételével, magába foglalva a önismerettel összefüggő kompetenciákat, az önszabályozást, az énhatékonyság-érzést, a szükséges kognitív készségeket és a társas kompetenciákat. Olyan játékok megismertetése és elsajátítása, melyek pozitív irányba befolyásolják a tanulók szociális készségeinek fejlődését, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a társadalomba megfelelő módon be tudjanak illeszkedni.

Témák: – a szociális kompetencia fogalma, összetevői,  helye, – a család, iskola szerepe, – az antiszocialitás és a proszocialitás fogalma, – az együttműködés szintjei, – fejlesztési és mérési technikák, – a fejlesztés lehetőségei iskolán kívül, – a konfliktus fogalma és a hatékony kommunikáció, – tudatosan fejlesztendő kompetenciák a pedagógusok munkájában

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen a 874 733 telefon/fax számon, 2017. március 13-áig lehet.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő                              

A képzés nyelve: magyar