Kategorija: Megtartott aktivítások

Környezetvédelmi és környezetfejlesztési akció, 2014.04.09.

Környezetvédelmi és környezetfejlesztési akció

       A Komposztálás a környezetvédelem és a környezetfejlesztés szolgálatában elnevezésű környezetvédelmi akció alkalmából, amely tavaly kezdődött Magyarkanizsa község helyi önkormányzatának szervezésében a Beszédes József Mezőgazdasági Középiskolával együttműködve és a Magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ támogatásával, 2014.04.09-én 17:00 órakor a Regionális Központban tartottak  értekezletet a község oktatási intézményeinek igazgatói és a komposztálással foglalkozó pedagógusai.

 Az értekezlet napirendje:

  1. Az oktató-nevelő intézményekben folytatott komposztálási akció I. szakaszának (2013. szeptember – 2014. április) elemzése – eredmények és nehézségek az akció koordinátora: Kőrösi Sóti Beáta, okl. mezőgazd. mérnök – középiskolai tanár
  2. A komposztálási akció következő, II. szakaszának teendővel kapcsolatos megbeszélés
  3. Kérdések és javaslatok

       Az értekezlet a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági Középiskola tanulóinak – az oktatási intézményekben végzett komposztálási folyamatot kísérő és felügyelő csapat tagjainak -prezentációjával kezdődött. A tanulók előadták a komposztálással kapcsolatos eddigi tapasztalataikat és ismereteiket. A témával kapcsolatos szakmai kérdések mellett, beszéltek a programban való részvételük során szerzett különböző szervezési tapasztalataikról, a kommunikációs módokról, jövőbeni szakmájukkal kapcsolatos információnyújtásról, és összegezték pozitív tapasztalataikat, valamint a menet közben felmerülő nehézségeiket is.

      Az akció koordinátora, Kőrösi Sóti Beáta, középiskolai tanár elmondta, hogy az akció fontos mértékben hozzájárul a környezetvédelemhez, de jelentős nevelő hatással van a fiatal nemzedékre, emellett a pedagógusokra és közvetett úton a szülőkre is.  A jelen levők egyetértettek abban, hogy ez az akció tulajdonképpen küldetés, melynek célja a környezettudatosság növelése mind a gyermekek, mind a felnőttek körében.

      Az értekezleten megjelent pedagógusok elmondták a tavalyi év szeptemberétől folytatott akcióval kapcsolatos kedvező és kedvezőtlen tapasztalataikat, és hozzátették, hogy a kezdeti nehézségek ellenére  is készek a megkezdett munka folytatására, a tanulók és a lakosség környezettudatosságának fejlesztése érdekében.

Képek

 Video