Kategorija: Megtartott aktivítások

Pedagógusnapi Ünnepi Akadémia, 2015.11.06.

A pedagógusok napja alkalmából Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete és a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ idén is ünnepi rendezvényt szervezett, amelyen kiosztották “Az év pedagógusa” díjat. A már hagyományos rendezvényen községünk oktató-nevelő intézményeinek dolgozói találkoznak, barátkoznak, tapasztalatot cserélnek és együtt ünnepelnek, aktív pedagógusok és nyugdíjasok egyaránt. A megjelenteket Dr. Bimbó Mihály, Magyarkanizsa község polgármestere, Lackó Róbert a községi Képviselő-testület elnöke és Vajda Attila, a Pedagógus Egyesület elnöke köszöntötték. Az üdvözlő beszédeket a díjak átadása követte. Ezeket az elismeréseket minden iskola és óvoda egy-egy pedagógusa kapja munkaközösségének javaslata alapján, akit abban az évben kifejtett tevékenysége, szakmai eredményei, odaadó munkája és a hivatás iránt tanúsított hozzáállása alapján arra érdemesnek találnak. Az ünnepségen kisfilmeket mutatnak be a díjazottakról, melyeken keresztül megismerhetjük munkájukat és eredményeiket, kollégáik és igazgatóik méltatásának kíséretében. Az őszinte elismeréseket, dícséretek hallva megtörténik, hogy egy-egy könnycsepp árulkodik az ünnepeltek meghatódottságáról.

Az év pedagógusa díjat idén:

  1. Fejős Edina, az oromhegyesi Arany János Általános Iskola biológia tanára
  2. Sarnyai Daniella, a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola gitártanára
  3. Bálint Nóra, a magyarkanizsai Beszédes József Középiskola informatika tanára
  4. Dejanović Hinić Tatjana, a magyarkanizsai J. J. Zmaj Általános Iskola testnevelő tanára
  5. Bimbó Rice Gabriella, a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény óvónője
  6. Csőke Melinda, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola tanítónője kapták.

A műsorban két fiatal szabadkai művész, Idić Miroslav harmonikatanár és Szűcs Dániel kontrabassz tanár léptek fel, akik művészi előadásukkal emelték az ünnepség fényét.

Valódi meglepetés volt a műsor zárószámaként fellépő magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola kórusa, melyben nem csak a diákok szerepeltek, hanem tanítóik, tanáraik és az óvodások is.

Az ünnepi rendezvényt állófogadás követte a Regionális Központban.

.

Cikkek az Ünnepi Akadémiáról:
Magyarkanizsa község hivatalos honlapján
VajdaságMA Délvidéki Hírportálon
Pannon RTV honlapján
Cnesa Info TV