Kategorija: 2013.

Svečana završnica kursa engleskog jezika za nastavnike razredne nastave, 06.02.2013.

06. 02. 2013. godine, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži, uz prigodnu svečanost i uručenje potvrda o pohađanoj obuci, okončan je kurs engleskog jezika za nastavnike razredne nastave.

Krajem leta 2012. godine, RC Kanjiža je uspešno aplicirao na konkursu objavljenom pri Mreži regionalnih cenrtara i centara za stručno usvršavanje. Dodeljena sredstva utrošena su za organizaciju i izvođene bazične obuke iz engleskog jezika za nastavnike razredne nastave osnovnih škola iz opštine Kanjiža.  Obuka je organizovana za 20 nastavnika organizovanih u dve grupe, sa ukupnim  fondom od 140 nastavnih časova. Voditelj obuke bila je Monika Mesaroš, profesor engleskog jezika.

RC je nakon obuke, među polaznicima sproveo anketiranje kojim se želelo doći do podataka, u kakvoj su koorelaciji znanja stečena na kursu sa opštim nastavničkim kompetencijama i spremnošću za celoživotno učenje. Dobijeni rezultati svedoče o visokom stepenu osvešćenosti o korisnosti stečenog elementarnog znanja engleskog jezika, kako zbog razvoja ličnih tako i profesionalnih nastavničkih kompetencija, zbog praćenja potreba dece kroz savremene informatičke, medijske i druge sadržaje gde je poznavanje engleskog jezika neizostavno. Polaznici su izrazili zadovoljstvo sa znanjima stečenim na obuci i celokupnom organizacijom i atmosferom u radu kao i spremnost da nastave sa učenjem engleskog jezika.

Pogledajte članak iz nedeljnog magazina “Új Kanizsai újság”

 

Video:


Slike: