Kategorija: Megtartott aktivítások

Nyelvi tábor, 2016.07.04 –08.

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban angol-szerb nyelvi tábort szerveztünk a község általános iskoláinak 3-4. osztályos tanulói számára, ahol játékosan, szórakozva de nagyon intenzíven tanulhattak, gyakoroltak, ismételhettek a gyerekek.

A foglalkozásokat Varjú Léna angol nyelven és Priboj P. Vesna szerb nyelven tartották, akik változatos és dinamikus tartalmak; műhelymunkák, játékok, dalok, vetélkedők, képtárlátogatás, utcai kommunikáció és még sok más gyakorlati program ötvözésével igyekeztek minél érdekesebbé és hasznosabbá tenni a programot. Az utolsó napon, Nikola Tesla születésének évfordulója alkalmából, a tudománnyal kapcsolatos legalapvetőbb kifejezekre is sor került. A lelkes gyerekek nagy érdeklődéssel és örömmel dolgoztak a foglalkozások során. A program célja az volt, hogy a hagyományos iskolaóra és a tanulók tudásszintjét meghaladó és elavult tananyag helyett, az alapvető szókincs és a köznyelvi, mindennapos kommunikáció alapjait sajátítsák el és gyakorolják be a gyerekek (bemutatkozás, vásárlás, barátkozás, utazás, étkezés stb.).

A legnagyobb hangsúly a nyelvi gátlások eloszlatására, az idegen nyelv tanulására és használatára irányuló önbizalom kialakítására és fejlesztésére került. A foglalkozások hatékonyságának leghitelesebb minősítését a tábor végén megtartott értékelés során a gyermekek fogalmazták meg: “Kár, hogy már vége, nagyon jó volt, jövünk jövőre is!”

Képek