Kategorija: Megtartott képzések

A bántalmazott gyermek támogatása, 2015.05.30.

Akkreditált képzés

(kat. szám: 55, K3, P: 6., 8 pont – 1 napos képzés)  

 2015. május 30. (szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9. (a Regionális Központ új épülete)

A képzés kezdete: 08:00 óra  

 

Szerzők és előadók: Rakić Olga– okl. iskolapedagógus; Ivković Ivandekić Slađana – okl. iskolapedagógus

 

Tisztel igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált képzést szervez, melynek célja, hogy ismereteket nyújtson az elhanyagolás és bántalmazás megnyilvánulási formáiról, a megelőző módszerekről és az elhanyagolt, bántalmazott gyermekeknek nyújtott segítség és támogatás lehetőségeiről.

Célcsoport: általános iskolai osztálytanítók, tantárgypedagógusok, gimnáziumi és szakközépiskolai tantárgypedagógusok – általános műveltségi tantárgyak és szaktantárgyak oktatói és szaktanárok, fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek iskoláinak tanítói és tanárai, felnőttképző iskolák tanárai, művészeti középiskolák (zenei, balett képzűművészeti) általános műveltségi tantárgyakat és szaktantárgyakat oktató tanárai, választott és fakultatív tantárgyak oktatói, óvónők, egészségügyi nővér-nevelők, diákotthoni nevelők, iskoláskor előtti intézmény szakmunkatársai, iskolai szakmunkatársak, pedagógiai/andragógiai szakmunkatársak, igazgató/igazgatóhelyettes.

Általános célok: az elhanyagolás és bántalmazás eseteinek érzékelése, felismerése, megelőző és védő intézkedések foganatosításának elsajátítása.

Specifikus célok: az elhanyagolás és bántalmazás kockázatának és következményeinek kihatása a gyermek fejlődésére. Az elhanyagolással/bántalmazással szembeni védelem eljárásainak megismerése és elsajátítása.

Téma: a gyermekek elhanyagolásával és bántalmazásával kapcsolatos kérdések, ismeretek, intézkedések; az iskola szerepe az elhanyagolás és bántalmazás eseteinek felismerésében és megelőzésében; a gyermekek segítése a poszttraumatikus időszakban.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen a 874 733 telefon/fax számon, 2015. május 22-ig lehet.

A képzés ára:1.800,00 dinár/résztvevő

A képzés nyelve: szerb (a fordítás igényelhető)