Kategorija: Megtartott képzések

A szerb nyelv, mint nem anyanyelv tanítására alkalmas játékokat bemutató kreatív műhely, 2015.01.24.

Akkreditált képzés (kat. szám: 837, K2, P:1., 8 pont/1 napos)

2015. január 24-én (szombat)

 Magyarkanizsa Fő tér 9. (a Regionális Központ új épülete)

 Kezdés: 08:00 óra

 

Szerzők és előadók: Vidović Andrea és Adžić Sonja

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

 

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ 2015. január 24-én akkreditált képzést szervez társadalomtudományi tantárgyakat oktató pedagógusok számára, melynek célja interaktív oktatási technikák és innovatív módszerek ismertetése az idegen nyelv minél hatékonyabb elsajátítása érdekében.

Célcsoport: általános iskolai osztálytanítók, nyelvi tantárgyak oktatói; szakközépiskolai általános műveltségi tantárgyakat oktató pedagógusok; fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek számára fenntartott iskolák pedagógusai; választott tantárgyakat oktató pedagógusok; óvónők, diákotthoni nevelők; szakmunkatársak (pedagógiai asszisztens, segédtanár).

Általános célok: A pedagógusok felkészítése a korszerű oktatási munkamódszerek alkalmazására és az oktatási célok megvalósítási szintjének emelése.

Specifikus célok: a nyelvtanítási módszerek egyhangúságán változtató módszerek és technikák elsajátítása. Interaktív oktatási technikák és innovatív tanítási módszerek megismerése.

Témák: A szerb nyelv, mint nem anyanyelv tantárgy 1-től 4. osztályig szóló tantervéről szóló szabályzat rövid elemzése. A nyelvtanítás, nyelvtanulás és osztályozás közös európai keretei. Beszélgetés az eddig használatos módszerekről és játékokról. Tanulási stílusok.  A hosszútávú memória. Tanítási eszközök a szerb mint nem anyanyelv oktatásában. A tanulók szókincse. Munkastílusok. Szöveg és versfeldolgozás. A nyelvtani szabályok megértése. Tanulást segítő dramatizáció. A jó gyakorlat két példája. Hagyományos társasjátékok, mint oktatási eszközök.

 Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen a 874 733 telefon/fax számon, 2015. január 20-ig lehet.

 A képzés ára:1.500,00 dinár/résztvevő                                                     

A képzés nyelve: magyar/szerb

 

Képek