Kategorija: 2013.

A Szerbiai Regionális Központok és Szakmai Továbbképző Központok Hálózatának értekezlete, 2013.11.13-14.

A Szerbiai Regionális Központok és Szakmai Továbbképző Központok Hálózata értekezletet tartott 2013. november 13-án és 14-én Smederevóban, az ottani Regionális Központban.

A megjelenteket tájékoztatták a Hálózat idei évi tevékenységéről, majd a központok igazgatói Hugo Sagerrel, az SDC Ügynökség szaktanácsadójával megvitatták a pénzügyi, jogszabályügyi, stratégiai fejlesztési és szakmai potenciálok fejlesztésével foglalkozó munkacsoportok beszámolóit.

Az értekezlet másik szekciójában a szakmunkatársak Raisa Venalainen, az SDC Ügynökség szaktanácsadójával és Marija Todorovićtyal, a központok alkalmazottainak szakmai továbképzésével kapcsolatos általános kérdésekkel foglalkoztak, valamint a Hálózat által támogatott programokat részletezték.

Az egyik ilyen program az öt munkaévnél kevesebb szakmai tapasztalattal rendelkező fiatal tanárok számára készül, és ennek megfelelően „Početak karijere bez barijere (Akadálymentes pályakezdés)”-nek nevezték el. Ez az első olyan program, amelyet a Hálózat akkreditáltat.

Az értekezlet további részéhez csatlakoztak Lidia Vujičić és Nevena Vraneš, akik összegezték az elmúlt tizenkét éves időszakot, amióta a SDC projekt részt vesz a szerbiai közoktatásban.