Kategorija: Megtartott képzések

A zenés játék, mint a fejlődés és a tanulás része, 2015.03.28.

Akkreditált képzés (kat. szám: 770, K3, P: 1, 8 pont/1 napos)

 2015. március 28. (szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9. (a Regionális Központ új épülete)

 A képzés kezdete: 08:00 órakor

 

Szerzők és előadók: Milošević Simić Marijana, okl. zenepedagógus, Belgrád és  mgr. Grujić Silvana, médiamuzikológus, muzikológus és zongorista, Belgrád

 

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ 2015. március 28-án akkreditált képzést szervez óvónőknek és osztálytanítóknak, melynek célja a gyermek zenei fejlesztése és a zene jelentőségének tudatosítása.

Célcsoport: óvónők, osztálytanítók, fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek iskolájának pedagógusai, munkatársak (pedagógiai, andragógiai asszisztens, segédtanár).

Általános célok: a zene jelentőségének tudatosítása és a gyermekek zenei fejlesztésére irányuló pedagógusi  kompetenciáinak fejlesztése; A zeneoktatás hatékonyságát és az általános tanulmányi előmenetel eredményességét elősegítő rendhagyó játékos zenés tanítási módszerek bemutatása.

Specifikus célok: A pedagógusok ösztönzése a zenés játékok alkalmazására mindennapos gyakorlati tevékenységük során; A pedagógusok készségeinek és jártasságainak fejlesztése az önálló zenés játékok megtervezésére, kidolgozására és alkalmazására; A saját testtel zenélés megismerése és elsajátítása; A rendhagyó zeneoktatás ösztönzése és a gyermekek zenei képességeinek fejlesztése a játék bevonásával a mindennapi gyakorlati munkában.

Témák: A zene és az elme; A zenés játékok kihatása az általános intelligencia fejlődésére; A ritmus, a koordináció, a motorika és a memória fejlesztése zenés játékokkal; A zeneoktatás és a többi általános műveltségi tantárgy közötti korreláció; Az aktív hallgatás fontossága; A gyermekdal szerepe a mindennapos tevékenységekben;  A zenés játék, mint rendhagyó oktatási módszer; Eltérő zenei képzettségnek megfelelő  különböző zenés játékok bemutatása; Rendhagyó zeneoktatási módszerek alkalmazása az oktató-nevelő intézményekben.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen a 024/874 733 telefon/fax számon, 2015. március 06-ig lehet.

A képzés ára: 1.500,00 dinár/résztvevő                                                               

A képzés nyelve: szerb (igény szerint szimultán fordítást biztosítunk magyar nyelvre)

Képek