Kategorija: Megtartott képzések

Az elhanyagolt, bántalmazott gyermek segítése, 2014.09.20.

Akkreditált képzés

(kat. szám: 55, K3, P:6., 8 pont – 1  napos)

2014. szeptember 20. (szombat),

9:00 óra Magyarkanizsa,

Fő tér 9. (a Regionális Központ új épülete)

  Az elhanyagolt, bántalmazott gyermek segítése

 

Szerzők és előadók: Rakić Olga – iskolapedagógus; Ivković Ivandekić Slađana  – iskolapedagógus

Tisztelt igazgató, kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ 2014. szeptember 20-án akkreditált képzést szervez, melynek célja, hogy ismereteket nyújtson az elhanyagolás és bántalmazás megnyilvánulási módjairól, a megelőző módszerekről és az elhanyagolt, bántalmazott gyermekeknek nyújtott segítség és támasz lehetőségeiről.

 Célcsoport: általános iskolai osztálytanítók, tantárgypedagógusok, gimnáziumi és szakközépiskolai tantárgypedagógusok – általános műveltségi tantárgyak és szaktantárgyak oktatói és szaktanárok, fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek iskoláinak tanítói és tanárai, felnőttképző iskolák tanárai, művészeti középiskolák (zenei, balett képzűművészeti) általános műveltségi tantárgyakat és szaktantárgyakat oktató tanárai, választott és fakultatív tantárgyak oktatói, óvónők, egészségügyi nővér-nevelők, diákotthoni nevelők, iskoláskor előtti intézmény szakmunkatársai, iskolai szakmunkatársak, pedagógiai/andragógiai szakmunkatársak, igazgatók/igazgató helyettesek.

 Általános célok: az elhanyagolás és bántalmazás eseteinek érzékelése, felismerése, megelőző és védő intézkedések foganatosításának elsajátítása.

Specifikus célok: az elhanyagolás és bántalmazás kockázatának és következményeinek kihatása a gyermek fejlődésére. Az elhanyagolás/bántalmazás elleni védelemmel kapcsolatos eljárások megismerése és elsajátítása.

 Téma: a gyermekek elhanyagolásával és bántalmazásával kapcsolatos kérdések, ismeretek, intézkedések; az iskola szerepe az elhanyagolás és bántalmazás eseteinek felismerésében és megelőzésében; a gyermekek segítése a poszttraumatikus időszakban.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen a 874 733 telefon/fax számon, 2014. szeptember 15-ig lehet.

A képzés ára:1.500,00 dinár/résztvevő

A képzés nyelve: magyar/szerb 

 

Jelentés

Képek