Kategorija: 2013.

Az MS Excel applikációk alkalmazási lehetőségei a közgazdasági tantárgyak oktatásában, 2013.11.30.

Akkreditált képzés

(K1, P:6, 8 pont, illetve 1 nap) 

2013. november 30. (szombat)

Magyarkanizsa, Damjanich u 2.

Kezdés időpontja: 10.00 óra

 

Az MS Excel applikációk alkalmazási lehetőségei a közgazdasági tantárgyak oktatásában

 

A képzési program szerzője: prof. dr. Đorđe Mitrović

Előadók: Đorđe Mitrović és Olivera Anđelković

 

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A Magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, 2013. november 30-án  akkreditált képzést szervez, elsősorban a közgazdasági tantárgyakat oktató szakközépiskolai tanárok számára.

Célcsoport: szaktantárgyat oktató tanárok – szakközépiskola

Általános célok: a tanári kompetenciák fejlesztése a softver applikációk közgazdasági tantárgyak oktatásának didaktikai és módszertani alkalmazása során.

Specifikus célok: A tanári képességek fejlesztése a közgazdasági tantárgyak tartalmának MS Excel applikációkkal történő elmagyarázása, valamint számítási és grafikai illusztrálására.

Témák: 

1. Az MS Excel applikációk alkalmazása az oktatási szint fejlesztése és a tanítási egységek elsajátíttatása érdekében (az MS Excel applikációknak a közgazdasági tantárgyak tanítása során történő alkalmazásával kapcsolatos eddigi tapasztalatok és példák áttekintése; tanítási egység tervének prezentációja MS Excel applikáció alkalmazásával).

2. A termelési lehetőségek határai (kvantifikálás, grafikus illusztráció és szimulációs modell MS Excel-ben).

3. Piacműködési modellek (kínálat és a kínálatot befolyásoló tényezők; szimuláció; kereslet és a keresletet befolyásoló tényezők; szimuláció; a piacgazdasági egyensúly kvantifikálása, grafikus illusztrálása és szimulációs modellje MS Excel applikációban).

4. A kínálat rugalmassága és a kereslet rugalmassága (a kínálat és a kereslet rugalmasságának változása az őket befolyásoló tényezők hatására; szimuláció MS Excel applikációban).

5. Tökéletes versenyképességi modell (kvantifikálás, grafikus ábrázolás és a tökéletes versenyképesség feltételei közötti optimális termelési output meghatározásának szimulációs modellje MS Excel applikációban).

6. Az MS Excel használata a tanulók tudásának felmérése során (a tanítási egységek elsajátításának ellenőrzési lehetőségei MS Excel kvantifikálással, grafikai ábrákkal és szimulációs modellekkel; műhelymunka – a tanulók tudásának felmérésére szolgáló grafikonok készítése).

7.  A közgazdasági tantárgyak tartalmának megvalósításával kapcsolatos utasítások, ötletek és tanácsok az oktatási folyamat során fellépő kihívások és nehézségek megoldására.

A képzés ára/résztvevőnként: 1.700,00 dinár

A képzés programja

A képzés nyelve: szerb

A mellékelt jelentkezési űrlapot a tatjana@kanjiza.rs e-mail címre, vagy személyesen, a 874 733 telefon/fax számra kell megküldeni 2013. november 26-ig.