Kategorija: Megtartott képzések

A beszédhibás gyermek az óvodában és az általános iskolában, 2017.01.21.

Akkreditált képzés

 (kat. szám: 943, K4, P:1, 8 pont/1 nap)

2017. január 21. (szombat)

Magyarkanizsa, Fő tér 9.

A képzés kezdete:  08:00 óra  

 

Szerzők és előadók: Dudás Zita gyógypedagógus – logopédus és Fehér Anikó, gyógypedagógus – oligofrenológus

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált továbbképzést szervez óvónők, osztálytanítók, tanárok és szakmunkatársak számára.

Célcsoport: Osztálytanítók,  tantárgytanító tanárok a általános iskolában, óvónők, egészségügyi nővér az óvodában, szakmunkatárs az óvodában és az általános iskolában, pedagógiai asszisztens.

Célok: A résztvevők felkészítése a nyelv- és beszédfejlődési zavarral küzdő gyermekek / tanulók felismerésére, a hatékony oktató-nevelői hozzáállás kialakítása. A pedagógusok kompetenciájának fejlesztése és motivációjuk növelése a beszédhibás gyermekekkel és a beszédhibák maradványtünetei miatt tanulási nehézséggel küzdő tanulókkal való eredményes munkára. Megismertetni a nyelv- és beszédfejlődési zavarok sajátosságaival óvodás és általános iskolás gyermekeknél párhuzamba állítva az átlagos fejlődésmenettel. Képessé tenni az óvónőket, tanítókat, tanárokat, szakmunkatársakat a különböző beszédhibák tüneteinek azonosítására. Érzékennyé tenni a résztvevőket a nyelv- és beszédfejlődési zavarral küzdő gyermekek szükségleteire az oktató-nevelő munka során. Irányt mutatni, ötleteket és eszközöket adni, a csoporton belüli fejlesztéshez. Elősegíteni a hatékony együttműködést a gyermekcsoportokkal dolgozó pedagógusok és az egyéni fejlesztő tevékenységet folytató szakemberek között.

Témák: A képzés tartalmának bevezetése (a beszédhibák előfordulása). A beszédfejlődés szakaszai. Beszédhibák (tünetek, következmények, korrekciós lehetőségek): megkésett- és akadályozott beszédfejlődés, pöszeség és orrhangzós beszéd, dadogás, hadarás és szelektív mutizmus. A kisgyermekkori nyelvi nehézség kihatása az iskolai teljesítményre. A fejlesztés lehetőségei. Fejlesztő eszközök.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs e-mail címen, vagy személyesen, a 024/874 733 telefon/fax számon, 2017. Január 16-ig lehet.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő                                                          

A képzés nyelve: magyar