Kategorija: 2013.

Kísérleti képzőművészeti technikák alkalmazása a tehetséges és a fejlődési zavarokkal küszködő gyermekekkel folytatott munkában, 2013.12.13-14.

Akkreditált képzés (katalógusszám: 390, K4, P:3.6)

16 pont, illetve 2  nap

2013. december 13-14. (péntek-szombat),

Magyarkanizsa, Damjanich tér 2.

A képzés kezdete: péntek, 13.00 óra, szombat:8,00 óra

 

Kísérleti képzőművészeti technikák alkalmazása a tehetséges és a fejlődési zavarokkal küszködő gyermekekkel folytatott munkában

 

Szerző és előadó: Jegarski Sofija

 

Tisztelt Igazgató, tisztelt kollégák!

 

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ 2013. december 13-án és 14-én akkreditált képzést szervez az iskoláskor előtti és alsó osztályos gyermekekkel foglalkozók számára. Az ehhez a korosztályhoz tartozó, tehetséges, valamint fejlődési támogatást igénylő gyermekek érdeklődésének és képességeinek megfelelő program, kreativitásuk ösztönzésére, vagy terápiás eszközként. Ez a képzés hozzájárul a pedagógusok XXI. századi elvárásokhoz nélkülözhetetlen széleskörű műveltségének, ismereteinek és készségeinek, művészeti-művelődési kompetenciáik és kritikai szemléletmódjuk fejlesztéséhez. A képzés műhelymunka jellegű, célja, hogy a résztvevők aktívan, önállóan, vagy csoportmunkában sajátítsák el és a játékon keresztül alkalmazzák a munkafolyamatokat.

 Célcsoport: általános iskolai osztálytanítók és tantárgypedagógusok, iskoláskor előtti intézmények óvodapedagógusai, egészségügyi nővér-nevelő, munkatárs (pedagógus asszisztens, segédtanár)

Általános célok: Az innovatív technikák megismertetésével kihatni a védelem, a támogatás és az általános fejlesztés céljaira.

Specifikus célok: a) Elméleti rész: 1. A rajz, mint sajátságos gyermeki kifejezésmód. 2. Bevezetés a képzőművészetbe – a képzőművészeti forma elmélete, képzőművészeti elemek. 3. Kompozíciós elvek. 4. A kreativitásról – kreativitás a képzőművészeti oktatásban. 5. A tehetséges gyermek és a kreativitás. 6. A fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek és a kreativitás. 7. A gyermekek képzőművészeti munkája az általános intelligencia fejlődésének mutatója. b) Gyakorlati rész: 1. Kísérleti képzőművészeti technikák. c) Aktivitások:  1. Képzőművészeti játékok. 2. Kísérleti technikák – vonal, pont, alak, szín és kölönböző anyagok kombinációja. 3. Csapatszellem kialakítására szolgáló játékok bemutatása, a játék életre keltése.

A mellékelt jelentkezési űrlapot a tatjana@kanjiza.rs e-mail címre, vagy a 024/874-733 tel./fax számra küldhetik 2013. december 6-ig.

 A képzés ára/résztvevőnként: 3.400,00 dinár                                              

A képzés nyelve: szerb (magyar nyelvű fordítást biztosítunk)