Kategorija: 2013.

Komposztáló ládák Magyarkanizsa község minden oktatási intézményének, 2013.09.10-én,11-én és 12-én

Komposztáló ládák Magyarkanizsa község minden oktatási intézményének

 

A magyarkanizsai helyi önkormányzat, a község területén működő oktatási intézmények, valamint a Regionális Központ számára is egy-egy komposztálót biztosított, összesen 25-öt.

A komposztálók átadása az önkormányzat képviseletében dr. Sarnyai Zoltán, polgármesteri tanácsos és Halasi Mónika, az önkormányzat mezőgazdasági, vízgazdálkodási és környezetvédelmi tanácsosának részvételével történt 2013. szeptember 10-én, 11-én és 12-én történt, a község minden óvodájának és iskolájának.

A Regionális Központ januárban kezdte meg környezetvédelmi programját és azóta folyamatosan szervezi a Komposztálás gyógynövényekkel című előadássorozatot, amellyel a község területén működő iskolák és óvodák tanulóinak és tanárainak környezettudatos magatartását fejleszti. A komposztáló ládák kiosztása ennek a programnak az egyik gyakorlati eredménye.

A január óta rendszeresen sorra kerülő képzéseken eddig 100 pedagógus vett részt. A képzés célja, hogy a részt vevő pedagógusok a mindennapi gyakorlati oktatási és nevelési tevékenységük során is alkalmazzák és hasznosítsák a képzésen elsajátítottakat.

A komposztálók elhelyezése az oktatási intézményekben a szemléltetés módszerével elsajátítható tudás régi, jól bevált didaktikai elméletnek az alkalmazása, azaz, a tanulók maguk is tevékenyen részt vesznek a munkában és közvetlen módon követhetik a komposztálódás folyamatát saját környezetükben.

Az akció szakmai felügyeletével a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági Iskolaközpont szakemberei és végzős tanulói vannak megbízva.