Likovni konkurs za decu u predškolskim ustanovama, učenike osnovnih i srednjih škola

Regionalni centar za profesionalni razvoj u Kanjiži objavlјuje likovni konkurs za decu predškolskog uzrasta, učenike osnovnih i srednjih škola u cilјu što atraktivnijeg dizajniranja Naučnog parka čija izgradnja je u toku. Očekujemo crteže, likovne radove – koji mogu biti i trodimenzionalni – u vezi sa naukama odnosno čiji se sadržaji uklapaju u sadržaj ovog parka koji se realizuje radi promovisanja nauka i naučnih dostignuća.

U dvorištu naše ustanove će se do ovog leta izgraditi Naučni park, a u sklopu tog parka nalaziće se i jedna letnja učionica okružena ilustracijama i prezentacijama izrađenih u većem delu od prirodnih materijala, kako bi se što bolјe implementirali u osmišlјeno prirodno okruženje.  

Najbolјe ideje, odnosno radovi dece i učenika biće izloženi kao deo elemenata za prikazivanje naučnih oblasti odnosno rezultata i dostignuća naučnih istraživanja.

Prilikom svečanog otvaranja Naučnog parka organizovaće se izložba od najuspešnijih dostavlјenih radova i tom prilikom će se uručiti i nagrade najkreativnijim učesnicima objavlјenog likovnog konkursa.

Predložena tema konkursa je: „Opiplјiva i vidlјiva nauka”

Očekujemo idejno rešenje, odnosno crtež rekvizita, sredstva kojima se na što slikovitiji, što interesantniji način mogu prezentovati određene naučne oblasti, naučna otkrića i rezultati, izrađeni tehnikom i u dimenzijama po slobodnom izboru, izvedeni individualno, u paru ili u grupi.

Cilј: promovisanje prirodnih i društvenih nauka; prezentacija naučnih dostignuća pomoću interesantnih, atraktivnih, opiplјivih predmeta i sredstava. Naučni park koji ćemo na ovaj način zajedno osmisliti i uobličiti, doprineće na adekvatan način upoznavanju i shvatanju značaja i suštine nauka, putem ličnog doživlјaja.

Radovi se dostavlјaju lično ili poštom na adresu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, 24420 Kanjiža, Glavni trg 9, do 8. marta 2019. 

Na pozadinu likovnog rada naznačiti: ime i prezime, razred i starost deteta odnosno učenika, naziv vaspitno-obrazovne odnosno obrazovno-vaspitne ustanove, mesto i adresu ustanove, ime i prezime vaspitača/ nastavnika.

Bliže informacije u vezi sa likovnim konkursom na imejl adresi: rckanjiza@kanjiza.rs ili na telefon: 064-8062059.

Verzija za preuzimanje: srpskimađarski.

sr_RSСрпски језик