Akkreditált képzés

(kat. szám: 1119, K1, P:1, 8 pont/1 nap)  

2019. április 13.

A képzés kezdete: 09:00 óra

Magyarkanizsa, Fő tér 9.   

Jelentkezni a mellékelt adatlapon a rckanjiza@kanjiza.rs címen vagy személyesen a 874 733 telefonszámon, 2019. április 8-ig.

A képzés ára: 2.000,00 dinár/résztvevő 

A képzés nyelve: magyar

Szerzők és előadók: dr Arpad Bordaš – profesor fizike – Gimnazija za talentovane učenike sa domom učenika „Boljai“, Senta i Zoltan Sepeši – školski psiholog – PTSC „Besedeš Jožef“, Kanjiža – profesor psihologije – Gimnazija za talentovane učenike sa domom učenika „Boljai“, Senta

Tisztelt igazgató, tisztelt kollégák!

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ akkreditált továbbképzést szervez, melynek célja, hogy ismertesse a földtörténet során lejátszódott, valamint a 21. század végéig várható éghajlati változásokat. Külön hangsúlyt szeretnénk fektetni a klímatudatos általános- és középiskolás oktatás fontosságára.

Célcsoport: általános iskolai osztály- és tantárgypedagógusok, középiskolai tanárok, gimnáziumi tantárgypedagógusok, általános műveltségi tantárgyak oktatói –szakközépiskola, szaktantárgyak oktatói – szakközépiskola, felnőttoktatók, választott és fakultatív tantárgyak oktatói.

Célok: A földtörténet során az éghajlat állandóan változott és változni fog a jövőben is. Az ipari forradalom előtti változások esetében az emberi tényező hatása elhanyagolható a természetes tényezőkhöz viszonyítva. Ahhoz, hogy megértsük a 21. század elején körülöttünk zajló éghajlatváltozást, ismernünk kell a légkörben és az óceánokban lejátszódó fizikai és kémiai folyamatokat. Képzésünk célja, hogy ismertessük a földtörténeti skálán lezajlott folyamatokat, bemutassuk a légkör-óceán-szárazföld rendszer működését, valamint rámutassunk a várható éghajlatváltozási folyamatok természetre és társadalomra gyakorolt hatásaira. További célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a tudományos kutatás szerepére a fenntartható gazdasági fejlődés tervezésének területén.

Témák: A légkör, az óceán és a szárazföld; Az üvegházhatású gázok éghajlatmódosító hatása; A földtörténeti klímaváltozások; A városklíma, A 21. század végéig várható klímaváltozási forgatókönyvek eredményének elemzése, A megújuló energiaforrások és alkalmazási lehetőségeik; Az éghajlatváltozás társadalomi és gazdasági vonatkozási.

Kategória: Képzések

Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU Mreza RC i CSU

Copyright© 2018 RCKanjiza.edu.rs | Redesigned by Igor
hu_HUMagyar